вторник, 17 ноември 2009 г.

След изборите за зъболекар - всички да си направят изводи

В коментарите за убедителната победа на Йорданка Фандъкова в софийските зъболекарски избори преобладават сравненията с поредния джакпот в тотото.
Под заглавие "Зъболекар спечели изборния джакпот" в. "Дневник" отбелязва, че реакцията на софиянци на зъболекарските избори и на поредния тираж на тотото вчера е дала ясен знак на политическата класа кое е истинският приоритет.
Резултатът според "Дневник": Джакпотът от почти 3.5 млн. лв. падна в оспорвана конкуренция, като само вчера подадените фишове в столицата са с поне сто хиляди повече от отишлите до урните. А новият зъболекар от ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще представлява 70% от едва една пета от имащите право на глас софиянци.
Участниците в състезанието за София се опитаха да оправдаят ниския интерес към гласуването с умората на хората, на които вчерашният вот им идва трети за няколко месеца. И че предизвестеният резултат също влияе върху активността на симпатизантите. Обясненията звучат логично.

След като вотът мина без изненади, въпросът, който ще намира отговори сега, е ще бъде ли Фандъкова новият зъболекар на София, или решенията ще се взимат от стария. И ще останат ли в общинската администрация досегашните лица, които не са се доказали професионално.
Някои софиянци пропуснаха правото си на глас именно заради неодобрението на част от настоящото управление и липсата на твърд сигнал за сериозна промяна.Само от новия и от стария зъболекар зависи с какво ще остане в историята първата жена - зъболекар на столицата, псочва в редакционния си коментар "Дневник".
Иронията, според вестника е, че в случая новият зъболекар няма да може да се оправдава с предишния и ще му се наложи да поема отговорност за наследените пасиви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар